Image

2025 Current Affairs MCQs-18 October

1. What was the estimated total exports of India (April- September 2025)?

a) USD 395.60 billion
b) USD 413.30 billion
c) USD 429.50 billion
d) USD 401.10 billion

Answer: b) USD 413.30 billion

2. What was the innovative feature of UPI payments introduced by Bajaj Finserv AMC?

a) PayDirect UPI
b) UPI Smart Pay
c) Pay with Mutual Fund
d) Fund-to-UPI Transfer

Answer: c) Pay with Mutual Fund

3. What is the most recent authority that Curie Money has obtained to launch its UPI + Investment app?

a) SEBI
b) NPCI
c) RBI
d) IRDAI

Answer: b) NPCI

4. In which city was the 5 th India Australia energy dialogue held?

a) Sydney
b) Melbourne
c) New Delhi
d) Mumbai

Answer: c) New Delhi

5. How many years has India been re elected to UNHRC?

a) 2024–2026
b) 2025–2027
c) 2026–2028
d) 2027–2029

Answer: c) 2026–2028

6. In which country will Indian travellers be able to make UPI payments soon?

a) South Korea
b) Japan
c) France
d) UAE

Answer: b) Japan

7. In which country was the first IN- RoKN Bilateral Exercise held?

a) Japan
b) Australia
c) South Korea
d) Indonesia

Answer: c) South Korea

8. In what altitude was DRDO successful in testing the Military Combat Parachute System?

a) 20,000 feet
b) 25,000 feet
c) 28,000 feet
d) 32,000 feet

Answer: d) 32,000 feet

9. Who is the new MD / CEO of Hyundai Motor India as of 1 January 2026?

a) Deepak Jain
b) Tarun Garg
c) Vipin Sondhi
d) Shailesh Chandra

Answer: b) Tarun Garg

10. What AI project was created to aid in fraud prevention during examinations?

a) AI Safeguard
b) TestSecure AI
c) Face Authentication Challenge.
d) ExamShield AI

Question: c) Face Authentication Challenge.

11. The AI-based entertainment agreement of AI by AR Rahman with Google Cloud is named:

a) Digital Harmony
b) Secret Mountain
c) AI Melodies
d) Cloud Symphony

Answer: b) Secret Mountain

12. What smart

Month: 

Category: