Image

MCQ Daily Current Affairs October 25, 2025

implemented?

A) January 1, 2026
B) March 31, 2026
C) April 1, 2026
D) July 1, 2026
Answer:
C) April 1, 2026


11. Which company has been barred by SEBI from accessing the securities market for two years?

A) First Overseas Capital Limited
B) Future Retail Limited
C) FinCorp Securities Ltd
D) Falcon Advisory Pvt Ltd
Answer:
A) First Overseas Capital Limited


12. Which regulatory body plans to ease geo-tagging requirements for NRIs during digital onboarding?

A) RBI
B) SEBI
C) IFSCA
D) PFRDA
Answer:
B) SEBI


13. Which organization will introduce video-based KYC for NRIs by November 2025?

A) PFRDA
B) IFSCA
C) RBI
D) SEBI
Answer:
B) IFSCA


14. What is the main purpose of an Exchange Earners’ Foreign Currency (EEFC) account?

A) Facilitate domestic investment
B) Allow retention of foreign earnings in foreign currency
C) Encourage foreign borrowing
D) Convert foreign currency into rupees
Answer:
B) Allow retention of foreign earnings in foreign currency


15. Which country became the 90th member of the International Union for Conservation of Nature (IUCN)?

A) Fiji
B) Tuvalu
C) Tonga
D) Maldives
Answer:
B) Tuvalu


16. Where was the 14th India–Bhutan Border Management and Security Meeting held?

A) New Delhi
B) Paro
C) Thimphu
D) Gangtok
Answer:
C) Thimphu


17. Which country has been validated by WHO for eliminating trachoma?

A) Samoa
B) Fiji
C) Solomon Islands
D) Papua New Guinea
Answer:
B) Fiji


18. Tarun Kumar Pithode has been appointed as the Member Secretary of which commission?

A) Central Vigilance Commission
B) Commission for Air Quality Management (CAQM)
C) National Human Rights Commission
D) National Green Tribunal
Answer:
B) Commission for Air Quality Management (CAQM)


19. The Defence Acquisition Council recently approved proposals worth how much?

A) Rs59,000 crore
B) Rs65,000 crore
C) Rs79,000 crore
D) Rs82,000 crore
Answer:
C) Rs 79,000 crore


20. Cochin Shipyard Limited delivered the Anti-Submarine

Month: 

Category: