Image

Daily Current Affairs MCQs October 24, 2025

  1. Which ministry proposed granting Article 371-like provisions to Ladakh?

a) Ministry of Defence

b) Ministry of External Affairs

c) Ministry of Home Affairs

d) Ministry of Tribal Affairs

Answer: c) Ministry of Home Affairs

  1. NHAI deployed 3D laser-based Network Survey Vehicles (NSVs) across how many states?
    a) 18
    b) 20
    c) 23
    d) 25
    Answer:
    c) 23

  2. Which Chief Minister began a three-day visit to the UAE to promote investments?
    a) Pinarayi Vijayan
    b) Eknath Shinde
    c) N. Chandrababu Naidu
    d) Revanth Reddy
    Answer:
    c) N. Chandrababu Naidu

  3. Which state will be declared “free of extreme poverty” on November 1, 2025?
    a) Tamil Nadu
    b) Kerala
    c) Karnataka
    d) Goa
    Answer:
    b) Kerala

  4. Which city became the first in India to implement the Real-Time Flood Forecasting and Spatial Decision Support System (RTFF & SDSS)?
    a) Mumbai
    b) Hyderabad
    c) Chennai
    d) Pune
    Answer:
    c) Chennai

  5. Neeraj Chopra has been conferred which honorary military rank?
    a) Captain
    b) Major
    c) Lieutenant Colonel
    d) Colonel
    Answer:
    c) Lieutenant Colonel

  6. Coal India Limited signed an MoU with which IIT to establish the Centre for Sustainable Energy?
    a) IIT Delhi
    b) IIT Madras
    c) IIT Kharagpur
    d) IIT Bombay
    Answer:
    b) IIT Madras

  7. Where was the FIDE World Cup 2025 logo and anthem unveiled?
    a) Mumbai
    b) New Delhi
    c) Panaji
    d) Bengaluru
    Answer:
    c) Panaji

  8. When will the Key Nomination Provisions under the Banking Laws (Amendment) Act, 2025 come into effect?
    a) October 24, 2025
    b) November 1, 2025
    c) December 1, 2025
    d) January 1, 2026
    Answer:
    b) November 1, 2025

  9. Net FDI into India fell by how much in August 2025?
    a) 59%
    b) 109%
    c) 159%
    d) 200%
    Answer:
    c) 159%

  10. NABARD made its first investment under which fund at the Global Fintech Festival 2025?
    a) AgriNEXT Fund
    b) AgriSURE Fund
    c) AgriGrowth Fund
    d) AgriTech Fund
    Answer:
    b) AgriSURE Fund

Month: 

Category: 

1 2 3 Next