Image

Daily Current Affairs MCQ – October 23, 2025

Bancassurance?

A) HDFC Life
B) Ageas Federal Life Insurance
C) SBI Life
D) LIC

Answer: B) Ageas Federal Life Insurance


12. Which general insurance company partnered with Andhra Pradesh Grameena Bank?

A) New India Assurance
B) Bajaj Allianz
C) Universal Sompo General Insurance
D) ICICI Lombard

Answer: C) Universal Sompo General Insurance


13. RBI has removed which loan ceiling for banks?

A) Rs5,000 crore
B) Rs7,500 crore
C) Rs10,000 crore
D) Rs15,000 crore

Answer: C) Rs10,000 crore


14. Which two banks financed six Boeing 777-300ER aircraft leased to Air India?

A) SBI and Axis Bank
B) Standard Chartered and Bank of India
C) HDFC Bank and HSBC
D) Yes Bank and ICICI Bank

Answer: B) Standard Chartered and Bank of India


15. Revolut, which launched operations in India, is headquartered in which city?

A) New York
B) Singapore
C) London
D) Berlin

Answer: C) London


16. In banking, “truncation” refers to:

A) Writing off bad loans
B) Stopping physical movement of cheques and sending electronic images
C) Reducing loan tenure
D) Closing dormant accounts

Answer: B) Stopping physical movement of cheques and sending electronic images


17. Which country declared a 30-day state of emergency due to rising crime?

A) Chile
B) Mexico
C) Peru
D) Argentina

Answer: C) Peru


18. INS Sahyadri participated in JAIMEX 2025 held in which country?

A) Singapore
B) Japan
C) Indonesia
D) Philippines

Answer: B) Japan


19. OpenAI launched which AI-powered browser for macOS?

A) ChatGPT Web
B) ChatGPT Atlas
C) ChatGPT Studio
D) ChatGPT Air

Answer: B) ChatGPT Atlas


20. Which IIT’s Telecom Security Testing Lab became India’s first DoT-authorized 5G core testing lab?

A) IIT Delhi
B) IIT Madras
C) IIT Bombay
D) IIT Kanpur

Answer: B) IIT Madras


21. Airtel Business secured a cybersecurity contract with which organization?

A) NPCI
B) IRSOC (Indian Railway Security Operations Centre)
C) RBI
D) Ministry of Home Affairs

Month: 

Category: