Image

Current Affairs MCQ October 19, 20 and 21, 2025

Ajay Singh
Answer: C) Nirmal Kumar Minda


14. Harsh Sanghvi was sworn in as the Deputy Chief Minister of which state?
A) Maharashtra
B) Gujarat
C) Madhya Pradesh
D) Rajasthan
Answer: B) Gujarat


15. Telangana became the top-performing state in recovering lost mobile phones using which portal?
A) DigiLocker
B) CEIR
C) BharatNet
D) eSamadhan
Answer: B) CEIR


16. Cape Verde became the second-smallest nation to qualify for the FIFA World Cup after which country?
A) Croatia
B) Iceland
C) Slovenia
D) Uruguay
Answer: B) Iceland


17. Which Latin American country became the first to legalise euthanasia ?
A) Chile
B) Argentina
C) Uruguay
D) Colombia
Answer: C) Uruguay


18. Who were named ICC Players of the Month (September 2025) ?
A) Virat Kohli and Ellyse Perry
B) Abhishek Sharma and Smriti Mandhana
C) Ruturaj Gaikwad and Meg Lanning
D) Shubman Gill and Harmanpreet Kaur
Answer: B) Abhishek Sharma and Smriti Mandhana


19. A.R. Rahman collaborated with Google Cloud to launch which AI-driven entertainment venture?
A) CloudSound
B) Secret Mountain
C) HarmonyAI
D) TuneVerse
Answer: B) Secret Mountain


20. Former New Zealand Prime Minister Jim Bolger passed away at the age of:
A) 85
B) 88
C) 90
D) 93
Answer: C) 90


21. National Solidarity Day is observed every year on:
A) October 19
B) October 20
C) October 21
D) October 22
Answer: B) October 20


22. World Osteoporosis Day is observed on:
A) October 18
B) October 19
C) October 20
D) October 21
Answer: C) October 20


23. Police Commemoration Day is observed in India on:
A) October 19
B) October 20
C) October 21
D) October 22
Answer: C) October 21

Month: 

Category: